Ruta de Pedra en Sec (Senderisme)

El GR 221 proposa descobrir els paisatges construïts amb Pedra en Sec de la serra de Tramuntana i les seves diverses manifestacions: marges, parets, fonts de mina, barraques, cases de neu, etc. Així mateix, fa possible visitar interessants vestigis històrics, retrobar-se amb els mites i les llegendes, conèixer les tradicions, l’arquitectura, els costums, la gastronomia i l'artesania d’aquest indret privilegiat de la geografia illenca.

El traçat s’apropa sovint a la costa i en alguns indrets als cims més elevats de la serralada, sent el punt més alt del recorregut el coll de ses Cases de sa Neu amb poc més de mil metres d’altura. Aquesta combinació i la diversitat de vegetació, amb alzinars ombrívols i garrigues i màquies típicament mediterrànies, contribueixen a incrementar l’interès paisatgístic del sender

El recorregut té aproximadament uns 283 km i aprofita, en la major part, els antics camins de ferradura, els quals discorren molt a prop dels cims més alts de la Serra, que en nombrosos casos superen els 1000 m.

L’itinerari principal té un total de 132 km i s’estructura en vuit etapes, d’una duració que varia entre les quatre i les set hores i mitja. Al final de cada una d’aquestes el senderista disposa d’un refugi de la xarxa del Consell de Mallorca on pernoctar i, com alternativa, una oferta abundant d’hostatgeria i restauració en els pobles de la ruta. Al voltant d’aquest eix principal, vuit variants amb un total de 151 km permeten connectar amb altres municipis o indrets d’interès.

 La ruta té com a suport principal la xarxa d'antics camins restaurada pel Consell de Mallorca fet que la fa accessible per a senderistes de totes les edats. Així mateix la climatologia de l’illa el fa practicable gairebé tot l’any

Mapa_general_ruta pedra en sec...pdf
Documento Adobe Acrobat 267.3 KB
triptic_ruta.pdf
Documento Adobe Acrobat 9.9 MB